Gloria in excelsis Deo

Gloria in excelsis Deo

Gloria in excelsis Deo vertelt de geschiedenis van Anna de Vreede (1929), dochter van een fruitkweker, die ondanks haar niet-academische afkomst gaat studeren en een carrière opbouwt als advocaat. Ze is succesvol, trouwt met de gynaecoloog Maurits van Hees en krijgt zes dochters. Het jongste meisje, Elke, heeft het syndroom van Down. Dertig jaar later vraagt de thans jongste dochter, Mare, zich af waarom zij geen herinneringen aan haar zusje Elke heeft. Worstelend met haar eigen identiteit in een tijdsgewricht waarin geluk iets is geworden dat je af kunt dwingen en iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen succes, gaat Mare op zoek naar het geheim dat haar ouders met zich meedragen.

Gloria in excelsis Deo (ISBN 978 90 295 8851 5)
De Arbeiderspers
Paperback € 19,95

Gloria in excelsis Deo kunt u bestellen via deze link.

Op 15 november werd Gloria in excelsis Deo gepresenteerd.
Lees hier de auteursspeech tijdens deze presentatie.

Recensies:

“Miek Smilde heeft met Gloria een prachtige roman geschreven die een minutieus tijdsbeeld schetst van vrouwenlevens in de afgelopen eeuw.”
Opzij – lees verder

“Gloria in excelsis Deo is behalve een roman over een gehandicapt kind vooral een mooi en veelkantig portret van een vrouwenleven.”
Het Parool – lees verder

“Miek Smilde heeft een mooie stem. Ze schrijft rond en rijk en brengt mensen echt tot leven.”
Marleens boek van de week (9+)

Smilde beschrijft op subtiele wijze welke invloed je achtergrond en het vrouw zijn heeft op een carrière binnen de advocatuur door de jaren heen, zonder daarbij in clichés te vervallen.”
Mr. magazine voor juristen – lees verder

“Het mooie van deze heftige debuutroman is dat het je over zo’n ingrijpende gebeurtenis aan het denken zet.”
Letters over literatuur

 

Ontwerp boekomslag: Richard Sluijs
Illustratie: Cristina Martins
Foto auteur: Martijn Beekman